30 Aralık 2011 Cuma

Hizlial.com Aymazlığı


Senelerdir sorunsuz alışveriş yapmama rağmen yapmış oldukları son aymazlık ile güvenimi ciddi anlamda sarstı hızlıal.. online alışverişlerde bir diğer alternatif olarak aklıma hepsiburda.com geliyor ama onlarında bunlardan bir farkı yok ki ? ilk zamanlarındaki kalitelerinden ve dürüstlüklerinden ciddi anlamda ödün vermeye başladılar.. Hatta 2-3 sene önce hatırlarım arızalı çıkan güç kaynaklarının kargo parasını bile herhangi bir tartışmaya mahal vermeden kendileri ödemişti.. Yaşadığım ve beni haklarında bir şeyler yazmaya iten son olaya gelirsek:

Geçen pazar günü 3-4 senedir kullanmış olduğum mouse mefta olunca logitech marka yeni bir edavatı "aynı gün kargo" ibaresine güvenerek hizlial.com'dan sipariş verdim.. herhangi bir şüphem yoktu nitekim aynı gün kargo ibareli bir yığın sipariş vermiştim telefondan,bilgisayara; lcd televizyondan kulaklığa kadar ve hepsi taahüt ettikleri gibi sorunsuz bir şekilde elime ulaşmıştı.. aslında 1 hafta beklesem teknoloji marketlerinden de alabilirdim ama en yakın teknoloji markete gitmek için 5-10 tl arası yol parası vereceğim için evvelki siparişlerimde beni hiçbir zaman mahçup etmemiş hizlial.com alternatifi en uygunuydu.. birde günlerden pazar bir gün sonra hadi aksilik oldu iki gün sonra gelecek ürün için cumartesiye kadar mouse olmadan mı idare edecektim ? sipariş verdiğim günün akşamı ürünün durumunu "siparişinizin faturalandırma işlemi tamamlanmıştır. kargo firmasının, takip numarası vermesi bekleniyor." olarak değiştirdiler.. yani açıklamaya göre ürün kargo firmasına verilmişti.. bu süreç zarfında iş yerinden aldığım mouse u eve götürerek idare ediyorum akşamları evdeki makinemde mouse yok.. velhasılkelam ilk gün herhangi bir hareketlilik yok, ikinci gün yok ve üçüncü günde yok..hemde ürün aynı gün kargo ibaresini taşıdığı halde.. sonunda mesaj attım ve ürünün ahvalini sordum.. gönderdiklerini şu an kargo firmasında olduğunu iddia ettiler. tuhaftı çünkü şu 1 haftalık süreçte kitapyurdundan yapmış olduğum sipariş sitenin kargo firmasına verdiği günün hemen ertesinde elime ulaşmasına karşın hizlial'ın kargoya verdiğini iddia ettiği ürün gelmemişti..hemen yurt içi kargo'nun çağrı merkezini arayıp ismim üzerinden tarama yaptırdım ancak kargo firmasına göre son bir haftadır adıma kitapyurdundan yapılan gönderi dışında herhangi bir kargo yoktu.. hadi dedim belki fatura adresi ve gönderi ismi farklıydı acaba fatura adresindeki isme mi gönderdiler diye bu seferde fatura adresindeki isim üzerine arattım o da yok yani hizlial.com tüketiciyi göz göre göre saflıktan öte kargo firmasını arayamayacak kadar aciz ve durumu farkedemeyecek kadar basiretsiz görüyordu..

şimdi diyeceksiniz ki sabret lan 3-4 gün göndermemeleri mi sorun ? yok arkadaş sorun 3-4 gün göndermemek değil nitekim ben an oldu 15-20 günde bekledim bir sipariş için.. sorun kullanıcıyı enayi yerine koymaktır.. gönderilmeyen ürünü gönderdik deyip tüketiciyi bu vakit kazanma numaralarıyla kandırmaktır.. desler ki yılbaşıdır beyefendi kusura bakmayın yoğunluktan ötürü gecikmeler yaşıyoruz henüz göndermedik amenna.. ancak gönderilmeyen ürünü gönderdik deyip "yalan" tabirinin tanımını yapmak senelerdir alışveriş yaptığım ve güvendiğim hızlial.com'a hiç yakışmadı.. şu an siparişimi iptal etme sürecindeyim olmadı bu hizlial, yakışmadı..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks