11 Şubat 2010 Perşembe

Mehmet (ortasaha) Topal


emre güngör ve lucas neill ikilisinin yenilen 2 gole rağmen istikrar anlamında kesinlikle bozulmaması gereken maç.. gollerde hiçbir kabahatleri yok, ayrıca lucas neill'de müthiş bir özgüven var.. bu özgüven'i servet'in özgüveni ile karşılaştırmamak gerek, hatta yan yana bile koyulamaz.. top adamın ayağına geldiğinde riskli hareketler yapsa, ileri çıksa bile bir çekinceniz olmuyor.. dünkü maçta çok yaptı bunu, hatta bir keresinde abartıp 2-3 kişinin arasına attı kendini ama yine de o özgüvenin premier lig tecrübesinden, avusturya milli takımının kaptanı olmasından geldiğini bilince korkmuyor, bilakis fayda bekliyorsunuz.. servet gibi dangıl dungul gitmiyor..

galatasaray'ın bu sezon kanayan en büyük yarası mehmet topal'dır.. hatta mevkiisi kangren oldu ve onun yarası bütün takıma sirayet ediyor.. mehmet topal şu hali ile değil galatasaray belediyespor'un orta sahasında bile oynayamaz.. hatırlayın o belediyenin orta sahası 1-1 biten ve hüseyin göçek'e çullanılan maçta bizim defansı nasıl geriye yaslamıştı.. birde topal'a bakın.. kime top atacağından aciz, ayağına top geldiğinde ne yapacağı konusunda kararsız, özgüveni bitmiş, vasıfsız bir adam haline dönüşmüş bülent akın'ın ruhu dolaşıyor sahada.. ne oldu bu çocuğa ? bildiğimiz kadarıyla öyle gündemde olan bir özel hayatıda yok ama kariyerinin en kötü sezonunun frank rijkaard dönemine denk geldiği ve dibe vurduğu ortada.. ayhan'dan, barış'tan dem vuruyoruz ama şunu kabul edelim şu anki barış topal'dan daha iyi.. en azından orta kesebiliyor.. zira koşmaksa barış'ta topal'ın yaptığı koşuları, presleri yapıyor ama o ilkel, ne yapacağını şaşırmış, idrak edene kadar da rakibin ayağından top aldığı hali yok mu delleniyorum.. oynayamazsın topal, silkelen artık formasını giydiğin takım dardanelspor değil böyle büyük bir antrenörle çalışmanın, takımda oynamanın değerini bil artık.. şu sezon bir kere de "hayali pres" faaliyetlerin dışında olumlu iş yapta görelim.. Bu gün galatasaray kaybettiyse öncelik 4-6-0, santos'un forvet oynaması, arda'nın orda burda oynamasının tartışılmasından ziyade budur.. Makinenin dişlilerinden birkaçı değil, biri bile dönmezse o makine çalışmaz..

mustafa sarp'ın da iyi olmadığını söylemek gerek.. 3 gol pozisyonuna girdi.. 2 sini beceriksizlik sebebiyle, bir diğerini de ömer çatkıç'ın şahsi becerisi ile gol yapamadı..tamam hadi bu duruma defans ağırlıklı adamdır diye bir kılıf uyduralım da necati ateş'in son golünde sağlam bir şarj yapsa, buyur kale boş at kardeş demek yerine o "defans oyunculuğu" yönünü kullanıp nizami şarjla rakibini savursa kahraman olacak ama o ne yaptı ? topun peşinde koşup buyur necati baba kale boş dedi.. aslında birşey dememek gerek malzeme bu.. anadolu takımından 28 yaşında büyük bir takıma gelen, teknik yeterlilikleri ve futbol zekası kısıtlı olan bir adamdan iyi niyet dışında fazla birşey beklememek gerek.. ama yine de soruyorum işte topal ile sarp'ı birleştirsen bir linderoth ederler mi diye ?

santos'tan her ne kadar ümitsiz olsamda bu maçta bu kadar vasat olmasında caner erkin'in büyük katkısı olduğunu söylemek lazım.. tamam maçın iyiysiydi, golüde klastı, ilk yarıdaki şutu da olağanüstü idi ama caner'de ilginç bir huy var, çözülmez birşeyler.. son kayseri maçında da bunu yaptı.. keita kendini yırtmasına rağmen onunla oynamadı, kanat akınını kendi başlatmak istedi ve defalarca bunu denedi.. keza bu günde santos'u kaç tane müsait pozisyonda bizzat gördük ama caner yine pas atmak yerine atağı kendi başlatmayı seçti.. ortada iki şey var ya caner gereksiz şekilde kahraman olmak istiyor ya da yabancılara garezi var..teknik yeterlilikleri onu kahraman yapabilir ama futbol'un özellikle galatasaray'ın takım oyununa dayalı futbolunun bu tarz kahramanlıklara uygun olmadığını rijkaard anlatıyordur caner'e sanırım..

elano olağanüstü.. sanırım rijkaard'ın talimatlar ama geriye gidip basmaktan dolayı herhangibir sıkıntısı yok.. kaç top kesti, ayağına giden kaç toptan tehlike doğdu sayamadım.. yavaştan aldığı paraları hakketmeye başlıyor.. sezon başında "maldonado lan bu" diyenlerin sesleri duyulmaz oldu ?

son olarak galatasaray gibi bir takımın böyle kupayı önemsememe gibi bir lüksü yoktur..5 sene oluyor.. eğer türkiye takımını en çok alan takım olarak övünüyorsan içinde bulunan durumun hafiften ve sinsice fenerbahçe'nin türkiye kupası vukuaatine vardığını bileceksin.. Birkaç sene daha bu kupayı alamaz, önemsemezsek fenerbahçe'de oluşan baskıya benzer bir baskı bizim üzerimizde de oluşacak.. bu kupa bu kadar önemsiz olamaz... türkiye kupasını 14 kez aldığını söyleyip bununla övünüp önemsiyorsan sözünün ağırlığına göre oynayacaksın.. Üzücü.. Fenerbahçe'ye 24 sene sonra alacağı kupa hayırlı olsun.. Artık final maçında golü atacak olan semih ya da özer'in isimleri o gün doğan çocuklara verilir

2 yorum:

koala dedi ki...

İnsanlar beğendiklerini söyledi ama acaba ben mi yanlış maçı izledim diye sorguladım. Cidden iyi değil uzun zamandan bu yana.

Mario Jardel dedi ki...

Evet abi.. Bende duydum dün ömer üründül beğendim, iyiydi bir de pas atabilse çok daha iyi olacak dedi.. İyi ile ne kastedildi onu anlamış değilim ? Pres ise barış, sarp hatta ayhan'da o işi yapıyor ama kim daha çok saç baş yoldurtur dersen şu aralar topal hepsinin önüne çıkmaya başladı.. Orda olması ne zarar ne yarar getirse neyse diyeceğim ama artık çok büyük zarar vermeye başladı..

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks