24 Ocak 2010 Pazar

Vah Nonda'nın Haline



Açıkçası bu tarz fizik güce dayalı, taktik ve teknik becerilerin hemen hemen 0 noktasına indiği bir maçta bu kadar etkili bir oyun beklemiyordum galatasaray'dan.. Güzel bir maç oldu, ikinci yarıya bunca olumsuzluklara ve sakatlıklara rağmen güzel bir oyunla iyi bir başlangıç yaptı takım..

Neill ilk maçındaydı ama sahadaki rahat tavırları ve kendine güveni hususunda fazla söze gerek yok.. Sonuçta premier ligte 4-5 haftada bir avrupanın en kaliteli santraforlarına karşı oynamış bir adam.. ancak yine de neill için daha doğru bir ifade ile servetle olan uyumu hususunda tam olarak ölçü olabilecek bir maç değildi.. Zira antep'in hucum gücünde bu gün sadece olcan ile julio sezar olduğundan dolayı da durumun böyle şekillendiği söylenebilir.. hatta servetle o kadar birebirde karşılaştı ki ceza alanında servetin savrukluğu az kalsın penaltıya neden oluyordu..

maçtan çok konuşulması gereken adam shabani nonda'dır.. Baros sakatlanmadan önce nonda mı baros mu tartışmaları yapılırken birden bire bu hallere düştüğünü görmek çok üzücü.. geçen sene çıkarttığı kötü maçlardan sonra bu sezon yedekten gelip attığı goller bile beklentinin çok üzerinde bir durumdu nonda için.. skibbe'den bülent korkmaz'a kadar geçen süreçteki bir nonda'nın bu sezon başında bu kadar sıçrama yapacağını da kimse beklemiyordu... ancak bu günkü nonda tıpkı geçen seneki görüntünün kopyası, hatta daha bile beteri.. Dibe vurmuş durumda, güvenini kaybetmiş vaziyette..Attığı penaltıya dikkat edelim.. köşeye sert bir vuruş yapıp dışarı atma riskine girmemek için en garanti yol olan ortaya bırakıyor penaltıyı nonda.. Lütfen geldiği günlerde attığı penaltılara bakalım.. yüreğimiz ağzımıza gelirdi üst ağlara, köşelere attığı penaltı gollerini bir gün dışarıya atacağı ihtimali karşısında o derece risk alarak penaltı atardı, o derece kendine güvenirdi peki ya şimdi ne değişti nonda'da? Güvenini kaybetmiş vaziyette korkuyor şut çekerken bile kendine inanmıyor.. Galatasaray gibi bir takımın bu derece önemli hizmetleri olmasına karşın kendine güveni olmayan bir ileri uç elemanı ile maç kaybedecek hali yok.. Maç oynadıkça, gol attıkça düzelmesi gereken şeyler hala da düzelmiyor nonda'da.. Hakan şükür'de bu tarz gol oruçlarına girerdi ama bir kere açıldı mı gerisini getirirdi.. Nonda acaba Baros'un sakatlığından beri kaç maç oynadı ? Ne işler yaptı ? Paf takımdaki cem sultan onun yerine oynasa daha fazla ümitlenir taraftar, en azından kendini gösterme hırsı ile daha çok maça kendini verir


Caner maçın yıldızı, inanılmaz seri bir adam.. Sezon sonunda bu gidişle satın alma opsiyonu da mutlaka alınır.. Nonda'ya ilk yarının başında attığı top aklıma ribery'nin bir ankaraspor maçında hakan şükür'e attırdığı golü getirdi.. o derece ustaca bir pastı.. Bunun dışında hızlı ve top ayağına geldiğinde birşeyler bekliyorsunuz, bir tehlike yaratacağını tahmin edebiliyorsunuz.. Sol açıktan sol kanada terfi ettiği günden bu yanaki form grafiğindeki çıkış oldukça büyük...

rijkaard'ın elano değişikliğini ise taktik bilgim ve futbol birikimim onun kadar olmadığı için şahsen çözemedim.. Bir ihtimal nonda'yı yuhalatmamak ve ıslıklatmamak için böyle bir değişikliği yapmadı.. Bu bile başlı başına oyuncusuna ne kadar değer verdiğinin göstergesi..

sezonun ilk devresinin sonlarındaki ölü toprağı türkiye kupası maçlarından ve bu sezonun zorlu şartlar altında oynanan ilk maçından anlaşıldığı üzere biraz olsun atılmış gibi.. bu birşey değil keita'da geri geliyor, jo bu takımın daimi santraforu olacak.. bakalım o zaman nasıl bir futbol izleyeceğiz ?







0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks