18 Kasım 2009 Çarşamba

Yiğit Şardan'ın Demek İstediği ?


Takımımız gsbonus kart ile güzel bir uygulama başlatmış.. Daha önce vakıfbank'ın böyle bir kulüp kartı vardı ama malum vakıflar bankasının pratik bir banka olmaması ve bir gişe işlemi için bile saatlerce kuyrukta bekletme çilesi ile müşterilerini baş başa bıraktığı için kulübün kredi kartı işlerlik kazanmıyordu.. evet kulübümüzü seviyoruz ama bir kredi kartı ödemesi için bile saatlerce kuyrukta beklemek ve bu iğrenç bankanın çilesini çekmek apayrı bir şey.. Bahsi geçen banka türkiye'de 100-150 sıra öne atıp tek gişe çalıştıran ve hala vezne gibi bir uygulaması olan türkiye'nin tek bankası.. Bu bağlamda garanti bankası gibi vakıflarla mukayesesi dahi yapılamayacak bir banka ile bu işin anlaşılması iyi olmuş ancak kafalarda bazı konulardaki soru işaretleri de artmadı değil..

Özellikle yiğit şardan'ın "kart olmayana bilette yok" minvalindeki açıklaması kafaları karıştırdı. Bu proje telekom arena için düşünülüyormuş.. Sanırım elektronik bir sistemle ve "mybilet" in uygulamasına benzer bir uygulama ile kredi kartından alınan biletler stat önündeki elektronik gişelerden verilecek.. Herhalde kulüp böylece kendi düşüncesine göre işi gücü olmayan, olay çıkarmaya meğilli ipsiz sapsız tayfayı bu uygulama ile saf dışı etmiş olacak. ama yöneticilerin hesap etmediği ya da gelecekte muhakkak çözmek zorunda olduğu bazı şeyler var..

Bankalar genelde maaş bordrosu olmadan ya da kendi kriterlerine uygun bir gelire sahip olmadan kredi kartı vermeye yanaşmazlar bizim bildiğimiz üzere.. Peki bu bağlamda patronun çıkarları doğrultusunda mecburen asgari ücretli gözüken veyahut bordrolu olması mümkün olmayan üniversite öğrencileri ile istisnai bazı durumları olan telekom arenadan nasıl bilet alacaklar ? Keşke yiğit şardan böyle keskin açıklamalar yapmadan önce ufak gibi görünen ancak çok önemli olan bu detayı da göz ardı etmeseydi.. En basitinden şu an bordrolu olarak bir işte çalışmıyorum, aile işimizi yapıyorum ve bu bağlamda bir kredi kartı almam çok zor gibi duruyor.. çıkartabileceğim tek kart aile bireylerinin birinin üzerinden ek kart olur.. Acaba galatasaray aşığı biri olarak birkaç sene sonra maça gitme arzum sırf bu bürokrasiler sebebiyle engellenecek mi ? Eğer kulüp gerçekten bunu "ipsiz sapsız, işsiz güçsüz adam bizim maçımıza gelmesin" diye düşünüyor ve taraftarın durumunu gözardı ederek böyle bir uygulamaya geçiyorsa acaba sosyetik, tiyatro gibi maç izlemeye gelen taraftar ile motive edici taraftar arasına bir mesafe koymuş olmuyor mu ? Barcelona seyircisini de görüyoruz.. Gol atılana ve tehlikeli pozisyonlar oluşana kadar tiyatro gibi maç izleyen bir kuru kalabalık.. evet 70.000- 80.000 kişi ama tat yok.. Umarım bu tarz bir uygulama galatasaray seyircisinin kalitesinde düşüklüğe yol açmaz.. Ya da herşey düşüncelerimizden farklı gelişir belki de gs bonus için istenen şartlar daha esnek olur bunu zamanla göreceğiz.

Eğer gsbonus kart için istenen şartlar esnetilmez ve normal bir kredi kartı talebinde istenen her türlü formalite burda da istenirse bir tek çıkış yolu kalıyor o da ek kart.. garanti'nin sitesinde gs bonus ve ek kart ile ilgili herhangibir ibare görünmüyor.. Umarız zamanla bu sistem de oturur.. En azından kendi imkanları kredi kartı almaya yetmeyen taraftar ailesinin geliri üzerinden bir ek kart çıkartabilir.. Kulüp kısa zamanda taraftarın kafasındaki soru işaretlerini kaldıracak bir açıklama yapmalı.. telekom arena'da olamama, bir maç bile izleyememe kabusu zira şu an içimi kemiriyor..

2 yorum:

SsemihH dedi ki...

evet bu açıklamadan dün bende haberdar oldum ve söylenen net bir cümle vardı. GS Bonus kartı olmayanlar stada giremeyecek!

Eğer gerçekten böyle bir uygulama yapılacaksa bu durum çok can sıkıcı olur.
GS taraftarını bir bankaya köle niyetine kullandırmaya benziyor bu uyugulama bu haliyle.

Gala's dedi ki...

GSBonus'u herkes alabilecek. Ocak ayında ön ödemeli kart çıkacak. Parayı yükleyeceksin sonra alışveriş yapacaksın. Bunun için kredi notu bordro v.b. gerekmeyecek. Maçtan önce yüklersin 35 lira alırsın biletini. Çay çorba içerim aslantepede diyorsan 50 yüklersin ;)

umarım anlatabilmişimdir. bizim blogda daha ayrıntılı değinmiştim konuya :) kolay gelsin.

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks