2 Ekim 2009 Cuma

Mehmet Topal Aranıyor !


İnsanlar farkındadır herhalde.. Sadece galatasaraylılar değil galatasaray dışında bir takımı destekleyen az çok futbol bilgisi olan kişilerinde gözünden kaçmayacak bir gerçek var ki mehmet topal inanılmaz derecede formsuz.. hatta dibe vurmuş durumda, dünden daha kötüsünü göremeyiz bundan sonra..

Biz ilk olarak müzmin sakat tobias linderoth'un yokluğunda o bölgeye epey dar geleceğini düşünmüştük genç, yağız delikanlının ama topal o bölgeye değil dar gelmek linderoth'u bile ülkesine gönderecek kadar sağlam top oynadı, hatta yerinde oynamadığı mevkilerde bile olağanüstü bir azim gösterdi.. Geçen sene defans fakiri olunan dönemde paşalar gibi top oynadı en gerilerde..

Enteresan şekilde daha önce de uzun süreli sakatlıklar yaşamasına rağmen sakatlıktan sonra en kötü formunu frank rijkaard döneminde göstermeye başladı.. 3-4 senedir istikrarlı futbolundan taviz vermeyen topal'ın dibe vurduğu an kesinlikle dünkü sturm graz maçıdır.. İlk goldeki kendine yakışmayan güçsüz hamlesi topu savuşturmaya yetmediği gibi grazlı oyuncunun önüne düşen top akabinde gol geldi.. Keza ikinci yarıda yaptığı hata muhtemel ikinci golün eşiğinden döndürdü sturm grazı..Bu denli istikrarlı bir futbolcunun kariyerinin en verimsiz dönemini yaşamasındaki sebepler çok çeşitli olabilir.. İlk olarak mevkisindeki ciddi rekabetin topal'ın üzerinde baskı oluşturduğu ihtimali değerlendirilebilir.. Ama geçmişe bakıp geleceğe dair bir buket sunacak olursak o topal değil miydi koca isveç milli takımının oyuncusu ile rekabete girip formayı kazanan.. Şimdi ayhan, sarp, barış, linderoth ile mi rekabete giremiyor ? Açıkçası bu ihtimalin topal'ın futboluna negatif bir etki yaratacağını düşünmüyorum..

Bir diğer ihtimal rijkaard'ın beklentilerinin topal'ın futbol karakterinden fazla olması olabilir ki bu ihtimal bana kalırsa topaldaki düşüşte etkin bir rol olabilir.. Klasik bir geyik ama topu ayağından çıkarabilme sözünün topalda oldukça eksik kalması ve oyun içi görev dağılımına kapasitesinin, taktik varyasyonlara uyumunun şu an itibariyle yeterli olmaması burda daha yüksek bir ihtimal gibi.. Her futbolcu bir taktiğe anında uyacak diye bir kural elbette yok ve anlaşılan o ki topal rijkaard'ın beklentilerini sahaya sunmak isterken oyununa konsantre olamıyor, kendinden emin değil daha da öte güveni yok.. Açıkçası bunca adamla forma savaşına giren, futbol karakterinde istikrardan başka birşey olmayan topal'ın özel hayat vb.. sebeplerden dolayı böyle ciddi bir düşüşe girdiğine ihtimal vermiyorum.. en yüksek ihtimal taktik varyasyona ayak uyduramamasıdır..

Umarım topal'ın bu futbol'u yürümeye yeni yeni alışan bir çocuğun sağlam adımlarla yürümeden önce ufak tefek sendeliyişleridir.. Aksi taktirde senelerdir oynadığı mevkide her teknik direktörün ilk olarak ismini yazdığı topal'ın futbol karakterinin rijkaard'ın beklentilerine sonuç vermediğini görmek bizleri çok üzecek..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks