30 Eylül 2009 Çarşamba

Ne Pahasına Olursa Olsun Arda'yı Alacakmış !


Gönül futbolu, futbol içindeki güzellikleri hatta futbol sınırları içersindeki çirkinlikleri bile konuşmak istiyor ama ister istemez ağzımız, ellerimiz futbol içersindeki ahlaksızlıkları yazar oluyor.. Şahsen sanlı sarıalioğlu'nun "rijkaard'ta hata yapar" yazısıyla ilgili birşeyler karalayacaktım ama levent tüzemen'in bir yazısı dikkatimi bir anda sanlı kaptan'dan bu yazıya kaydırdı..

Açıkçası telegolü izlemedim, arda'nın aziz yıldırım ile bayramlaşmasını da telegolü izleyenlerden duydum.. Bu günkü yazısında levent tüzemen olayı özetleyen bir yazı yazınca kesin bir kanaate vardım yapılanların ahlaksızlık boyutu hakkında.. Ne pahasına olursa olsun fifa sözleşmesi devam eden oyuncuları "ayartmaya çalışan" kulüplere kesinlikle göz açtırmıyor bunu hepimiz biliyoruz. Hatta verilen fahiş cezalar malum.. Ama birileri çıkıyor samimi duygularla sadece bayramlaşma niyeti ile gelen genç bir futbolcuya "sayemde köşeyi döndün, seni ben zengin ettim burada herkesin önünde söz veriyorum seni sözleşmen bitince fenerbahçe'ye alacağım" diyebiliyor.. Acaba bu şifaen yapılan, son derece ciddi olduğu ayan beyan belli olan teklif, ahlak kriterleri, futbolun etiğine ne kadar sığan bir davranış ? Dikkat çekmeyecek gibi bir durum değil, hele kimse bu işe şaka falan demesin bi yerimle gülerim.. Acaba bu durumu galatasaray yönetimi belgeleri ve şahit olan sinan engin ile birlikte fifaya şikayet etse bu başvuruyu fifa "şaka yapmış adam canım" diye mi algılar ? Orasını bilemeyiz ama bildiğimiz birşey varki sırf bayramlaşma niyetine gelen birine böyle belden aşağı ve "seni ben zengin ettim" gibi terbiyesizce şeylerde söylenebiliyormuş.. Herşeye rağmen şahsen arda kadar galatasaraylı olan 100 kişiden 90'ı o durumda olsa bu şartlar altında değil aziz yıldırım ile bayramlaşmak yüzüne bile bakmazdı.. Ha bundan sonrası için "seni ben zengin ettim" gibilerinden direkt haysiyet ve şerefe odaklı laflardan sonra arda hala aziz yıldırımla muhabbetine devam eder ve bu kadar iyi niyetli olursa gerçekten üzücü olur.. Çünkü bu resmen "senin futbolunda bi keramet yoktu ama ben bir teklif yaptım nerelere geldin bak" demek. Bu arada levent tüzemen'in güzel yazısı için:

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/tuzemen/2009/09/30/arda_fifa_ve_etik

4 yorum:

koala dedi ki...

Arda'yı alsa ne olur ki? Dün Emre, bugün Arda, yarın başka biri. Kulüp yöneticiliği böyle mi olur? Koskoca dünya devleri altyapılarından oyuncu çıkartmak için debelenirken, 34'ünü geçmiş yabancılara verilen milyonlarca dolar ve yurtiçinden yetenekli oyunculara verilen paralar üst üste toplanınca borç 250 milyon doları buluyor.

Kaldı ki, hangi genç oyuncu Fenerbahçe'de varoldu. 34 yaşındayım ve 25 yıldır bilinçli olarak futbol izliyorum. Bir tane örneğine rastlamadım.

Arda'yı ne pahasına olursa alsın almasına da, acaba başkanlık ömrü yetecek mi almaya. Bu yıl şampiyon olamazsa kuyruğuna teneke bağlayarak gönderecekler haberi yok.

Özgür Şeker dedi ki...

Almazsan adam değilsin!

gerçi her şekilde adam değilsin de neyse..

di canio dedi ki...

ezeli rakibinin hep efsanelerine ah çekerek geçti ömrün ben çıkaramıosam onları alim oldu hedefin oldu ama noldu sadce 1tane çıktı çiğ süt emmiş onada kaptanlk verdin zaten :) çok ahlar çekersiniz dahaa kaçkere güzel dille söliycek hayır die bilmiyorum ama bence onların anladığı dilden konuşmalı anca öle vazgeçerler

4uwithu dedi ki...

Aziz'in ne mal olduğu belli ancak sanmıyorum Arda'nın Emre gibi hainlik yapacağını...

Bugün Emre'yi almış yarın Arda'yı alcakmış sorun değilki Galatasaray için altyapılarda nice Ardalar var burda önemli olan o futbolcuya vereceğin parayla sağlam altyapılar oluşturmak,altyapıdan da önce adam olmak...

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks