30 Eylül 2009 Çarşamba

Ne Pahasına Olursa Olsun Arda'yı Alacakmış !

4 yorum


Gönül futbolu, futbol içindeki güzellikleri hatta futbol sınırları içersindeki çirkinlikleri bile konuşmak istiyor ama ister istemez ağzımız, ellerimiz futbol içersindeki ahlaksızlıkları yazar oluyor.. Şahsen sanlı sarıalioğlu'nun "rijkaard'ta hata yapar" yazısıyla ilgili birşeyler karalayacaktım ama levent tüzemen'in bir yazısı dikkatimi bir anda sanlı kaptan'dan bu yazıya kaydırdı..

Açıkçası telegolü izlemedim, arda'nın aziz yıldırım ile bayramlaşmasını da telegolü izleyenlerden duydum.. Bu günkü yazısında levent tüzemen olayı özetleyen bir yazı yazınca kesin bir kanaate vardım yapılanların ahlaksızlık boyutu hakkında.. Ne pahasına olursa olsun fifa sözleşmesi devam eden oyuncuları "ayartmaya çalışan" kulüplere kesinlikle göz açtırmıyor bunu hepimiz biliyoruz. Hatta verilen fahiş cezalar malum.. Ama birileri çıkıyor samimi duygularla sadece bayramlaşma niyeti ile gelen genç bir futbolcuya "sayemde köşeyi döndün, seni ben zengin ettim burada herkesin önünde söz veriyorum seni sözleşmen bitince fenerbahçe'ye alacağım" diyebiliyor.. Acaba bu şifaen yapılan, son derece ciddi olduğu ayan beyan belli olan teklif, ahlak kriterleri, futbolun etiğine ne kadar sığan bir davranış ? Dikkat çekmeyecek gibi bir durum değil, hele kimse bu işe şaka falan demesin bi yerimle gülerim.. Acaba bu durumu galatasaray yönetimi belgeleri ve şahit olan sinan engin ile birlikte fifaya şikayet etse bu başvuruyu fifa "şaka yapmış adam canım" diye mi algılar ? Orasını bilemeyiz ama bildiğimiz birşey varki sırf bayramlaşma niyetine gelen birine böyle belden aşağı ve "seni ben zengin ettim" gibi terbiyesizce şeylerde söylenebiliyormuş.. Herşeye rağmen şahsen arda kadar galatasaraylı olan 100 kişiden 90'ı o durumda olsa bu şartlar altında değil aziz yıldırım ile bayramlaşmak yüzüne bile bakmazdı.. Ha bundan sonrası için "seni ben zengin ettim" gibilerinden direkt haysiyet ve şerefe odaklı laflardan sonra arda hala aziz yıldırımla muhabbetine devam eder ve bu kadar iyi niyetli olursa gerçekten üzücü olur.. Çünkü bu resmen "senin futbolunda bi keramet yoktu ama ben bir teklif yaptım nerelere geldin bak" demek. Bu arada levent tüzemen'in güzel yazısı için:

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/tuzemen/2009/09/30/arda_fifa_ve_etik

28 Eylül 2009 Pazartesi

Gökmen Özdenak'ın Tespit Yaptığı An !

1 yorum


Bazılarının çok beklediği an dün gece yaşandı.. Galatasaray puan kaybetti e tabi o bazıları boş durdu mu durmadı.. Zaten neler çemkirdiklerini az çok biliyoruz.. Bir tanesi kendi tabiri ile taş gibi defans adamı(!) volkan yaman'ın neden satıldığından dem vurmuş, küçük(!) bir tanesi de futbolun profösörü edası ile rijkaard ve neeskens'e mesaj göndermiş. "Yanlış okuyorsunuz oyunu, siz barış ile ayhan'ı yedek tutarken neden bu değişiklikleri yapıyorsunuz?" buyurmuş.. Ama zannımca ve beni ters köşeye yatırırcasına en önemli ayrıntıyı tespit yaparken mütemadiyen saçmalayan ama iyi bir galatasaraylı olduğu su götürmez gerçek olan gökmen özdenak yapmış.. Sisteme bağlı kalmak isimli yazısıyla.. Ha dün gece telegol'ü izlemedim belki orda bu yazıyı dahi kendisinin yazdığından şüphelendirecek sözler söylemişte olabilir. ama bir çok ulemanın aksine rijkaard'ın sisteme bağlı kalmak için bu oyuncuları oynattığını ve değişiklikleri ona göre yaptığını bahsetmiş.. c, e , f planlarına girmemiş.. Umarız gökmen özdenak'ın bu formu'da sabri'nin beşiktaş maçındaki formu gibi gelip geçici olmaz. Yazısı burda:


http://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/79197-sisteme-sadik-kalmak-makalesi.aspx

13 Eylül 2009 Pazar

Mustafa Sarp ve Sex And The City

3 yorum


Dünkü telegol'de Mustafa Sarp'ın tabata ile girdiği diyaloga binayen maç sonunda kamuoyuna yaptığı özür açıklamasından sonra ahmet çakar bizim mustafa'dan baya etkilenmişe benziyordu.. ama yine de esas bombayı gökmen özdenak patlattı ve devamı bir şekilde geldi..

a.ç : Bakın beyler şu konuşma, şu mizaç.. Mustafa Sarp iddia ediyorum türk futbolunun en yakışıklı futbolcusudur
g.ö: Hocam nasıl Sex And The City'de oynar mı ?
a.ç: sex and the city'de değil her yerde oynar..


10 Eylül 2009 Perşembe

Toraman Neden Milli Takım Yüzü Görmez ?

2 yorum


Acaba beşiktaş ile fenerbahçe arasında bir takas söz konusu olsa ve "milli futbolcu" etiketi ile önder beşiktaş'a, toraman fenerbahçe'ye gönderilse hangi takımın taraftarı üzülür, hangisi sevinir ? Sorunun cevabı milli takımın defansında kimlerin olup olmaması konusunda ipuçlarını fazlasıyla içeriyor.

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks