9 Ağustos 2009 Pazar

Rahat Maç İzlemek Yok - Sabri Sarıoğlu


Bir Sabri klasiği daha.. son dakikadaki gereksiz hareketi olmasa hem kulübedeki rijkaard son dakikalarda defalarca saatine bakıp bu kadar gergin maç izlemeyecek, hem de biz televizyonun başında hollandalı'nın yarattığı takımı zevkle izleyecektik ama malum olmadı..

Gaziantepspor gibi beto, tabatha ve en son julio cesar'ın eklendiği teknik ayaklara sahip bir takım karşısında takım aman aman pozisyonlar vermedi.. Atılan 2 golden biri kişisel yetenek, diğeri ise kişisel beceriksizlikten doğdu.. Gökhan zan ilk maç itibariyle bir çok taraftarın korktuğu sakarlıklarından kısmende olsa uzak, güvenli bir savunma anlayışı içersindeydi. Ancak yine de bu durum kaliteli bir defans oyuncusu transfer edilmesi durumunda taraftarın inanılmaz derecede rahatlamasını engelleyecek bir durum değil.. Aydın Yılmaz'ın Netanya maçında yaptıklarını gördükten sonra bu maça dair de insan umut ışıkları görmek istiyor ama olmuyor.. istikrar adına sekteye uğradığı bir maç oldu bu aydın yılmaz için.. insanın kafasında ister istemez soru işaretleri oluşuyor acaba aydın'ın o muazzam performansı ancak zayıf bir takım karşısında mı gösterebilir diye.. mustafa sarp televizyon karşısında kocaman bir "ohh be" denilen anlarda ekranda görülen isimdi.. Gerek yaptığı kritik müdahaleler, gerekse attığı gol ile en azından sezon başı oluşturulmak istenen "maldonado ayarında topçu" olmadığını göstermiş oldu.. Ayhan ise tıpkı geçen seneki gibi hala luzumsuz ve fuzuli şekilde ayağında çok top tutuyor.. Müsait zamanlarda boş adamlara pas vermek yerine ısrarla top tutuyor..

Geçen seneki arda için adnan polat 10-15 milyon euro fiyat biçiyorsa bu seneki arda için biçilecek fiyat 30 milyon euro'dan aşağa değildir.. İddia ediyorum bu gün arda turan'ın yerinde elano'dan önce transfer gündemine gelmiş "deco" oynasa daha fazlasını veremezdi.. futbol hüvviyeti inanılmaz derecede değişti, 10 numara ve kaptanlığın bu kadar güven aşılaması olağanüstü bir durum.. Nitekim kalli de 2 sezon önce lincoln'ün olmadığı zamanlar arda'yı şimdikine benzer bir rolde oynatırdı ancak o zamanla, bu zaman arasındaki inanılmaz fark ortada.. olağanüstü bir durum.. 2 asist 1 gol.. hepsinden öte duran top yeteneğini inanılmaz şekilde geliştirmesi..

Leo franco golde biraz öndeydi, ancak kalesinde olsa bile benim diyen bir kalecinin kurtarabileceği şut değildi atılan muazzam vuruş.. bunun dışında pozisyonlarda biraz önde olduğu da gözlerden kaçmıyor ve çekilen şutlarda yürekleri ağızlara getirmeye yetiyor.. Nitekim beto'da bunu anlamış olacak ki ilk yarıda ve ikinci yarıda leo franco'nun önde olmasından ötürü açtığı köşeye ısrarla ayak içi şut çekmeye çalıştı.. Açıkçası kale bana bu sene pek güven vermiyor..

Rijkaard'ın goller karşısındaki mutluluğu ise muazzamdı.. 40 yıllık galatasaraylı gibi atılan gollerden sonra sevindi.. yenilen gollere takımımdan ziyade rijkaard için ekstradan üzüldüm.. o mutluluğunu gördükten sonra yenilen golde karalar bağlamış şekilde kameralarda gözükmesi kötü bir tabloydu.. Hala zamana ihtiyacı olduğu görülen keita, hazırlanmak üzere florya'da bekleyen elano var.. Acaba onlar ağırlığını koyunca daha neler olacak göreceğiz..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kalli Arda'yı denemişti evet o bölgede, ileri görüşlü adam vesselam.

M.T dedi ki...

Sabrımız taştı Sabri!!!

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks