6 Ağustos 2009 Perşembe

Gözümüz Aydın !


Bir futbolcunun oyun karakteri 1 sene içersinde bu kadar mı değişir inanmak hakikaten güç ! Geçen sezon itibariyle üstüne hiçbirşey koyamayan Aydın Yılmaz maçın yıldızı, prangalar bağlayan nonda kazmalığına rağmen inanılmaz istekli, 1 senedir top oynamayan linderoth ve uğur harikulade, keita ayağına her top gelişinde heyecan veriyor.. Ancak beni en çok şaşırtan aydın yılmaz !

Elbette bu kadar farklı bir sonucun ortaya çıkmasında rakibin vasat oyunununda etkisi var ama benzer vasatlıktaki tobol karşısında oynayan galatasaray ile bu günkü galatasaray arasındaki fark akılalmaz derecede fazla.. O zamanlar "futbolcu değil, hazır olsalar ne yazar" dediğimiz adamlar bu gün bize nazire yapıyorlar..

Aydın Yılmaz ilk netanya maçında ciddi şekilde silkelenmişti ama özellikle bu maçtaki olağanüstü patlaması kimsenin beklediği bir şey değildi.. keita'nın golünde koşu yoluna attığı akılalmaz pas aydın yılmaz'ın zirve yaptığı ve kendisine söylediğimiz sözleri bize yedirdiği andı.. nasıl ölçtün ? Nasıl biçtin be arkadaşım ? Herhalde 1 metre öteden keita'nın ayağına rasgele biri eli ile topu atsa bu kadar ayağına oturturdu.. Aydın bunu 20-25 metreden yaptı.. Yeteneksiz dediğimiz adam abdullah avcı'nın "üstünde durulursa arda'dan bile daha potansiyelli" lafının doğruluğunu olumlu anlamda sorgulatmaya başladı.. Eğer bu maçtaki performansını lige yansıtır, yani bu formunun rakibin zayıflığından dolayı ivme kazanmadığını aslında bu yeteneğe sahip olduğunu ispat ederse isme bakmayan ve hak eden kişiye formayı vereceğini her fırsatta söyleyen rijkaard'a da iyiden iyiye ilk 11 için göz kırpmaya başlayacak önünde kewell, keita gibi alternatifleri olmasına rağmen.. Bu günkü oyununa hayran kalmamak mümkün değildi.. 3 asist yaptığı yetmezmiş gibi nonda daha becerikli olsa 5 asist yapacaktı nerdeyse..

Nonda hala üstünde hafiften kazmalık olmasına rağmen oynama isteği geçen seneki nonda ile mukayese edilemiyecek boyuttaydı.. Müthiş bir arzuyla oynadı nitekim şu anki becerileri 3 gol atmaya yetti.. Arda ise iyiden iyiye ronaldinho olmuş.. Eğer bu sene çalımlarını bu kadar kendinden emin şekilde atıyor, kendine bu kadar güveniyorsa 10 numara ve kaptanlığı kendisine layık gören yönetimle beraber rijkaard'ın büyük katkısı var.. Geçen sene kanatlarda oynarken de aynı arda vardı ama yönetim ve teknik ekibin yaptığı katkılar arda'ya inanılmaz bir özgüven kazandırmış.. Resmen mest ediyor bu adamı izlemek.. top ayağındayken ne yapacağını kestirememek acaip bir keyif veriyor insana.. Birde acaba bu kadar güzel duran top kullanırken, artık bu işin kimyasını çözmüşken kornerlerin başına elano'nun geçmesi acaba doğru olacak mı ?

Takımın vites arttırdığı bir gerçek ama herşeye rağmen bu maçın tıpkı fenerbahçe'nin boluspor'u 5-0 yendiği hazırlık maçı gibi ölçü olmadığı da bir gerçek.. O maçtan sonrada boyalı basındaki bazı kalemler fütursuzca fenerbahçe'nin ligi domine edeceğini, açık ara şampiyonluğa koşacağını söylemişti.. Takımı ciddi bir rakiple oynadıktan sonra değerlendirmek daha mantıklı.. Eğer ciddi bir rakip karşısında da aydın bu oyununu oynar, nonda bu arzusunu sürdürürse işte o zaman birşeylerin "gerçekten" yerine oturduğunu söylemek şimdikinden çok daha doğru olur.. Bu sonuç ister istemez insanı gaza getiriyor, hatta o kadar gaza getiriyor ki bir ara kahvede maçı izlerken "lan elano bu takımda kimin yerine oynayacak?" dedim içimden.. tek bir gerçek var galatasaray'ın çarkları "usta" nın hünerli teknik zekasında işlemeye başladı.. En azından birbiri ile eşdeğer iki zayıf rakip karşısında oynanan futbolun bir anda 180 derece değişmesi bu görüşü ilk etapta rahatlıkla teyit ediyor.. Şimdi sıra zor koşullarda "usta" nın teknik zekasının çarkları nasıl çevirdiğini görmekte !

3 yorum:

Özgür Şeker dedi ki...

Mario bak o kadar salladık adama ne yaptı :D

Mario Jardel dedi ki...

Şu galatasarayda futbolundan en çok iğrendiğim adamdı, sabri'den bile daha çok uyuz olurdum hatta.. Al topu sür babam sür sıfıra in sonra çalımcıklar ya da saçma sapan ortalar ile atakların içine et.. böyle bir oyunu vardı işte.. peki dün geceki neydi ? Şu oyununu beşiktaş'a, fener'e, uefa'da ki dişli takımlara da oynasın o zaman abdullah avcının gerçekten müthiş bir scout olduğunu kesinlikle kabul edeceğim :) Ama düzeldiğine, kendini tamamen toparladığına dair "net" birşey söylemek için çok çok erken.. tamda gönderileceğinin, manisaspor'lu sezer ile takas edileceğinin gün yüzüne çıktığı bir dönemde bu oyunu rijkaard dahil herkesin kafasını karıştırdı.. Tamamen düzeldiğine kanaat getirmek için Ciddi rakipler karşısındaki oyununuda görmek lazım..

Özgür Şeker dedi ki...

Evet.Nasıl Netanya bize karşı bir rakip değilse.Bu maçta Aydın için bir ölçü değil.

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks