23 Temmuz 2009 Perşembe

Uzayacak O Saçlar !


Galatasaray'ın şu iki maçtaki futbolu tıpkı saç uzatan bir kişinin saçlarının uzama sürecinde yaşadığı geçiş dönemindeki sıkıntılar gibi.. Saçlar uzatılma kararından belli bir süre sonra geçiş dönemi olan o iğrenç dönemde iyice içinden çıkılmaz bir hal alır... Şekil vermeye çalışırsın olmaz, toplamaya çalışırsın o da olmaz.. kıssadan hisse iyi bir sabır, hatta peygamber sabrı edilmediği müddetçe soluk ya saç uzatmaktan vazgeçilerek kısacık kestirilmek için berberde alınır, ya da o sabır gösterilip dayanılarak 8-9 ay sonra harikulade uzun saçlara kavuşulur..

Görünen o ki bu sene galatasaray'da saç uzatma durumu yaşanacak.. Karar verildi bir kere.. Artık top sabır, ya da sabırsızlık testine tabi olmak için atıldı.. Ya güzel futbol umuduyla beklenilecek, ya da herşeyden bir anlık öfke ve sinirle vazgeçilip eski hale dönülecek..

Açıkçası kadrolar açıklandığında takım içersindeki futbolu zerre kadar keyif vermeyen,kalibresi galatasaray'da oynamaya çok çok uzak olan bazı futbolcu bozmaları(sabri, barış'ın oynama ihtimali, yaser yıldız) yüzünden maça bile gitmeyi düşünmüyordum ama son anda kararımı Serdar Eylik değiştirdi.. Enteresandır Arda'yı hesaba bile katmamışım kötü futbola olan sinirimden..

Serdar arda ile beraber a kadroya yeni çıkmış bir oyuncu gibi değilde en az 4-5 senedir bu takımda oynuyormuş gibi oynadı..Uyumları mükemmelden ziyade yıllardır beraber top oynuyorlarmış gibi bir hava verdi.. Attığı inanılmaz isabetli ortalar, kendine olan güveni, tıpkı messi gibi pas attıktan sonra rakibin tam kalbine doğru seri koşuları bu arkadaşı uzun süre bu takımda tutacak, hatta daha da öte bir yıldız yapacak.. Nihayetinde yeni de eskiyi kovar..böylece yıllardır patlama beklenen ama sonunda sabri olduğu anlaşılan aydın yılmaz'ı da postalatıcak..Şu çok net görüldü ki aydın, yaser, barış ve o mevkide oynama olasılığı olan ne kadar futbolcu varsa hepsini toplasan bir tane Serdar etmez...Umarım sakatlığı ciddi değildir.. Tez zamanda tekrar yeni kavuştuğu o formasına kavuşur..

Maçı kahveden izlediğim ve kahvedeki fenerli sayısının da azımsanmayacak derecede fazla olmasından dolayı tobol'un tehlikeli akınlarında " hadi bee vurr oğlum!!" haykırışlarını çok duydum.. Galatasaray, değil tehlike yaşatacak ceza sahasına bile doğru düzgün giremeyecek derecede futbol kalitesi bizden çok uzak olan bir takıma 3-4 tane net pozisyon verdirtti.. Hatta bir ara servet'in orkun'un önünden kestiği toptan sonra ciddi ciddi korkmaya başladım yenilmesi muhtemel bir gol karşısında içine düşeceğimiz durumla ilgili..Tabi bu kadar pozisyon vermesi tobol'un oyunundan öte hassas noktada oynayan bazı oyuncuların vasatlığından geldi.. bunlardan biri Ayhan Akman..

İnanılmaz derecede kötü, silikötesi bir oyun.. Uzun süredir ayhan'ı bu kadar etkisiz, bu kadar vasat görmemiştim hatta.. Defans yok, ofans yok, doğru düzgün pas atacak güveni yok.. Sanki Ayhan değilde paf takımdan yeni çıkmış ilk kez formayı giyen heyecanlı, eli ayağa titreyen bir adam oynadı orda.. O kadar kritik yerlerde hata yaptı ki muhtemel tobol golü ayhan'ın akılalmaz hatalarından sonra gelebilirdi..Kaptan değişikliğinden dolayı bir problem olmamasını ümit ediyorum..

Ayhan ile eşdeğer işler yapan bir diğer oyuncu da sağ bekte forma giyen oyuncu oldu.. Golün pasının ondan gelmesi yaptığı hataları kesinlikle görmezden geldiremez.. Hatta bir tobol tehlikeside dikkatli gözlerden kaçmadıysa eğer bu arkadaşın çalım yedikten sonra kapasitesi, ciğerleri yetmesine rağmen rakibini kovalamaması çekip gitmesinden geldi. bu arkadaşın sağ bekte oynadığı, her maçta takım 10 kişidir.. Antrenörlük kariyeri boyunca dünyanın sayılı oyuncuları ile çalışmış mükemmel bir defans oyuncusunda ne gibi özellikler olması gerektiğini çok iyi görmüş olan rijkaard bizim televizyon karşısında senelerdir gördüğümüz şeyleri görmüştür umarım

Servet ile Gökhan zan için fazla söylenecek bir şey yok.. Özellikle gökhan zan'ın bu gün takım hücuma çıkarken yaptığı bireysel hataları da oldu ama takımdaki genel misyonları defans yapmaktan çok orta sahanın ve diğer arkadaşlarının yaptığı sakarlıkları kapatmak oldu.. Orkun için ise fazla söze gerek yok, güven vermiyor..

Arda bu gün iniesta olamaz, xavi olamaz diyenlere nispet yaptı.. Hatta ronaldinho bile oldu bi ara.. çalımladığı oyuncuların haddi hesabı yoktu.. Tobol kalecisinin kariyerinin maçını çıkarması şanssızlık oldu Arda için.. Kabuk değiştiriyor.. rijkaard'ın gelmesi futbolunda dönüm noktası olacak bu sene.. Yepyeni, kaptanlığın sorumluluğunu da sırtlanmasıyla beraber çok çok farklı bir arda seyretmeye hazır olalım.. bu gün hiçbirimiz 10'da lincoln'ü aramadıysak zaten olay bitmiştir.. Arda yavaş yavaş takımın beyni olmaya doğru ilerliyor..

Şu süreç çok önemli.. İşte saçlarımız yavaş yavaş uzamaya başladı, sıkıntılı sürece girmiş bulunuyoruz.. Ama şu süreç bir bitsin uzayan, karizmatik saçlarımızı sallaya sallaya zamanı gelince herkese nispetimizi yapacağız.. Panik yok..

2 yorum:

halk dedi ki...

serdar'la beraber uzasın o saçlar inşallah:)

erŞen dedi ki...

umudun adı sarı kırmızı..

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks