16 Temmuz 2009 Perşembe

Tobol 1 - 1 Galatasaray


Beklenen oldu da aslında.. Kadrolar açıklandığında da yetenekli oyuncu sayısı olmayan olan galatasaray'ın pozisyon bulamayacağını herkes bekliyordu.. Bana kalırsa rijkaard hazırlık kampındaki performanslardan, enteresan ya da bizim futbol bilgimizle kestiremediğimiz şeyler çıkartmış.. Örneğin baz alınan ve bir futbolcunun hazır olduğuna dair geçerli olan kriter hazırlık kampındaki performans ise Yaser bu gün nasıl oynuyorsa, Emre Çolak'ta o kadar oynamalıydı.. Keza bu durum Aydın Yılmaz'ın da aynı şekilde oynamamasını gerektiriyordu ama o da oynadı

Maçı özetlemeye gerek yok elbette ancak beni senelerdir korkutan ve rijkaard'tan değiştirmesini beklediğim aksaklıklar halen devam ediyor.. Elbette çok erken elde şu etapta doğru düzgün oyuncu da yok ama herhalde futbolculuğun tozunu yutmuş, kariyerinde şampiyonlar ligi kupasını gerek futbolculuğu gerekse antrenörlüğü süresince kaldıran hoca Sabri Sarıoğlu'nun değil duran top kullanmak, futbolcu dahi olmadığını anlamalı.. nerdeyse 1 ay oluyor beraber çalışalı.. Bu gün forvetteki uzantısı Aydın Yılmaz ile beraber tipik sabri oyununu oynadı zaten, süpriz değildi bu.. Şimdi bazıları çıkar derlerki sabri defans adamı değil ? Gol pozisyonunda fazla suçlanmamalı.. E iyide sabri'nin orta sahadaki oyununu da biliyoruz. Neyse koca takımın yükünü sadece Sabri'ye yüklemekte aslında yanlış..

Özellikle Rijkaard Yaser konusunda bu maçta ne kadar yanıldığını görmüştür.. Elbette hazırlık maçındaki performansı ile ağzımıza bir parmak bal çaldı ama şimdi nerdesin be arkadaşım ? İşte karşında süper oynadığın al ahly-casablanca ayarında bir takım peki sen nerdesin ? Erhan şentürk ise anadolu takımlarında oynayabilecek bir oyuncu izlenimi vermenin ötesine bir türlü geçemiyor.. Kleve maçında attığı golden sonra da sahada doğru düzgün yoktu zaten.. Ancak rijkaard olması gerekenden fazla şekilde güveniyor bu çocuğa.. bu maçta şans vermesi bile zannımca çok çok ekstra bir durumdu ki bu maçtaki form tıpkı erhan gibi gönderilecek diğer oyuncular hususunda da rijkaard'a daha net fikirler verdi..

bu gün alparslan'ın yerine volkan yaman olsa o da en fazla bu kadar oynardı ki alparslan'ın potansiyeli volkan yaman'dan daha üstün. Tecrübesizlik eseri bu maçta atıldı ama atılana kadarki performansı ile volkan yaman'ın takımda gereksiz olduğunu gösterdi..

kıssadan hisse bu maçtaki oyundan ötürü şahsen rijkaard'ı eleştirmek istemiyorum.. Hele ki as oyuncular niye oynatılmadığı geyiği hiç yapılmasın.. Biliyoruz ki ne geldiyse başımıza o sakatlık belası yüzünden geldi.. Herşeye rağmen hatta ilk maç olmasına rağmen kafamdaki rijkaard'ın gelmesi ile çözüleceğine inandığım soru işaretleri hala düzelmedi.. bundan sonra en çok merak edeceğim şey gönderilecek oyuncuların isimleri olacak.. Umarım rijkaard bu listede futbolcu ile futbolcu olmayanları ayıklayabilmiştir..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks