26 Temmuz 2009 Pazar

Nonda'nın durumu ne olacak ?


Şu aralar Nonda'nın gideceği ve rijkaard tarafından istenmediği haberleri iyice artmaya başladı.. Hatta kulislerde Galatasaray'ın yüksek maliyetinden de kurtulmak için bonservisini futbolcuya vereceği haberleri bile var..

Nonda iyi bir futbolcu idi.. bu iltifatları di'li geçmiş zamanda kullanmak doğru olur.. 2 sene önce geldiği ilk sezonda Hakan Şükür'ün ve Ümit Karan'ın arkasında kalmasına rağmen 24 maçta 11 gol attı.. İkinci yarıda oyuna girdiği maçların hiçbirinde gol atamadı.. Gollerinin tümü ilk 11'de oynadığı maçlarda geldi.. Hatta o sezon Hakan Şükür'ün arkasında kalmayıp kalli tarafından daha çok şans verilseydi çok daha fazla gol bile atabilirdi Nonda.. Galatasaray'da ki ilk sezonunda Monaco günlerindeki nonda'dan esintiler sundu bitiriciliği, fırsatçılığı, sert şutları,mücadeleci yıldırıcı futbolu ile.. Nitekimde fenerbahçe'ye şampiyonluk golünü atarak adını tarihe de yazdırdı.. İyi oynadığı sezona en anlamlı golle noktayı koydu.

İkinci sezon sözleşme yenilendi Nonda ile.. Maç başına olan parası garanti paraya çevrildi.. Aslında ikinci sezonuna da Steau Bukres'e attığı gollerle çok iyi başladı ama sonrasında form grafiği yavaş yavaş düştü ve Baros'un da yükselişi ile beraber dibe vurdu..Anlaşılmayacak şekilde ilk sezonundaki formuna yüzde yüz tezat oluşturan hareketlerle taraftarın sevgisini de yitirmeye başladı.. Klass futbolculuktan, kereste futbolculuğa doğru emin adımlarla ilerledi.. Koşmaktan acizliği, pervasız hareketleri, son vuruşlardaki beceriksizliği hayret ettirdi geçen seneki nonda'yı görenleri.. Oynadığı maçlarda düzelmesini bekledik ama ikinci sezonunda forma giydiği hiçbir maçta kazma hüvviyetinden öteye gidemedi.. Bazen artıistik verkaçlar, paslar falan atsa da ilk sezondaki görüntüsünden eser yoktu artık.. Nitekim şu an da istenmeyen adam.. Artık taraftar Nonda'nın yerine özgürcan'ın, hatta Cem sultan'ın bile kalmasını daha doğru görüyor.. Nitekim gelişme ihtimalleri var. Sevmesem bile geçen sene çok başarılı bir form çizen Özgürcan Nonda'ya göre kesinlikle denenmeye değer.. Açıkçası bu dakikadan sonra Nonda'nın sır kapısına falan karışmazsa ya da sihirli bir değnek üstüne değmezse Monaco günlerine dönmek değil Galatasaray'da ki ilk sezonuna bile yaklaşacağını düşünmüyorum..

Nonda'nın ikinci sezonunda edindiği futbol alışkanlığının rijkaard'ın sistemine uymadığı açık.. Mücadele etmekten, koşmaktan aciz bir Nonda 4-3-3'ün en ucunda neler yapabilir ? Hadi Jardel gibi durağan oynasa ama leblebi çekirdek gibi gol atsa kimse durmasına söz söylemiyecek ama o da yok.. Eğer ki Baros'un muhtemel kart cezaları, sakatlıkları söz konusu olursa taktiğin en önemli çarklarından biri olan santrafor nonda ile nasıl işleyecek? Savunmada yaşanan zaaflar elbette ortada ama gökhan zan, emre güngör, servet çetin, emre aşık gibi alternatifleri olan defansta mıdır en büyük eksiklik yoksa baros dışında hiçbir alternatifi olmayan santrafor mu ? Keita'nın da santrafor oynayabileceği konuşuluyor ama şahsen Baros kadar etkili olabileceğini ve maksimum verimle yeni mevkisinde oynayacağını sanmıyorum. Büyük hocanın umarım bu alternatifsizliğe ve santraforda gizliden gizliye bekleyen tehlikeye bir önlemi vardır...Oldu ya Baros fenerbahçe maçından önce kart cezalısı durumuna düştü.. Kadıköy'de bu şartlar altında Nonda'yı mı Yaser'i mi oynatacağız acaba ?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

"Anlaşılmayacak şekilde ilk sezonundaki formuna yüzde yüz tezat oluşturan hareketlerle taraftarın sevgisini de yitirmeye başladı."

demişsin ama gayet anlaşılır bence. Maç başı para garanti paraya çevrilince mi oldu acaba? Yoksa ben mi çok kötü niyetliyim?

hadesperado dedi ki...

Nonda'nın sözleşmesinin uzatıldığını ilk öğrendiğimde zaten büyük bir yanlış olduğunu söylüyordum, sonrasında ne yazık ki beni yanıltmadı... sakatlık şüphesi ya da ciddi sakatlanma olasılığının artmasının üzerine garanti para da gelince onunla boşa geçen bir seneyi cepten harcadık...

umarım doğru haberdir, geç de olsa...
artık Nonda'nın bu takımda kalması bile bile ladestir, işin garibi şu halinden daha iyi durumda olamayacağı gibi daha kötüsü de olamaz...

Mario Jardel dedi ki...

@chao

anlamadığım şey paranın bir insanın futbol karakterini nasıl 180 derece tersine çevirdiği.. Abartmıyorum ben nonda'nın ilk sezon da oynadığı futbolu, top saklayışını, sert şutlarını, fiziğini görünce ucuza "anelka" ayarında bir futbolcuyu kapattık demiştim ama bir sezon sonra adam yaserden beter oldu.. para bir insanı bu kadar karaktersiz yapabilir mi ? Ben bunun yanında nonda'nın bir kaç sene daha dolarları koparabilmek için şu 4-5 senelik kariyerini riske atmamak adına sakatlıklardan çekinmesinden ötürü böyle sefillere oynadığını düşünüyorum..

@hasperado

lig tv başta olmak üzere birçok sitede okudum bu haberi.. Ayrıca rijkaard'ın tobol maçında 90+ da oyuna alması bence ne kadar önemsediğinin bir göstergesi (!) hoş kaptan da kewell'ı bir maçta 90+'da almıştı ama bu böyle bir değişiklik değil sanki :)

Gala's dedi ki...

en azından Jardelden uzun kaldı :)

hadesperado dedi ki...

kaptan'ın yanlışları çoktu, ama sırf o zamanda o görevi kabul ettiği için sünger çektik...

Nonda'nın durumunun temelinde ciddi bir sakatlık ihtimali ve garanti para olduğu kesin...

boş yere yabancı kontenjanını doldurmaktansa Fransa'dan veya Hollanda'dan genç bir yetenek bulup getirsek çok mu şey istemiş oluruz... bundan kötü olamayacağı kesin...

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks