6 Temmuz 2009 Pazartesi

Ne olacak bu gençlerin hali ?


Kleve maçı ve dünkü al ahly maçı gösterdi ki şu an itibariyle kiraya verilmeden galatasaray a takımına yükselebilecek kabiliyette 2 tane oyuncu var. Emre Çolak ve Serdar Eylik.. Dünkü al ahly maçının 90 dakikasını izleyemedim ancak maç özetlerinden net bir şekilde anlaşıldı ki emre çolak her pozisyonun içinde bir şekilde vardı.. Hele ikinci yarıda barış özbek'in ortasına ceza alanı dışından vurduğu vole şu an ilk 11 de adı geçen bir çok oyuncunun bile yapamayacağı kalitede bir voleydi.. al ahly kalecisi sakatlanma pahasına topu kurtardı..

Kleve maçında ise Serdar Eylik'in nasıl öldürücü driblingler yaptığı net bir şekilde görüldü.. Anlaşılan o ki Cristiano Ronaldo'yu baya bir izlemiş ve hareketlerini de layıkıyla yapıyor.. Kabiliyet olduğu, yapabildiği müddetçe de kimsenin bir şey diyeceği yok zaten..

Benim en büyük endişem geçmişte galatasaray'ın genç oyuncular konusunda kısmen yaşadığı acı tecrübelerdir.. Alp küçükvardar, mustafa kocabey bunlardan bir kaçı.. Bu iki oyuncu da vakti zamanında son derece yetenekli oyunculardı.. Alp küçükvardar almanya'da düzenlenen bir hazırlık turnuvasında trabzonspor karşısında yıldızlaşmıştı.. Hatta çokta güzel bir golü vardı.. Tam türk futbolu yeni bir yıldızla tanışacak derken alp dönemin teknik direktörü fatih terim'den lig maçları boyunca gereken ilgiyi bir türlü görememişti.. Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki alp'ten çok daha yeteneksiz olan burak akdiş daha fazla forma şansı bulmuştu alpten.. Zaten sonra ortaya çıkan sakatlıklarla beraber alpte soluğu küme düşme potasındaki takımlarda almıştı..

Kalli'nin bulup çıkardığı papin mustafa ise o dönem hakan şükür ile birlikte forvetin vazgeçilmezi olmuş, roma'ya attığı gollerle hafızalarda yer etmişti.. Gençti, elbet gençliğinin tecrübesizliğinden ötürü acaip gollerde kaçırırdı.. Ama üstünde durulduğunda koca galatasarayda leblebi gibi gol attığını da görmüşlüğümüz vardı mustafa'nın... Ama ne oldu ne bittiyse kalli'den sonra papin mustafa da bitti, yok oldu gitti.. Hala mustafa'nın kalli'den sonra gelenlerce neden harcandığını çözememişimdir.. Şu an lig istatistiklerine bakıldığında türk futbol tarihinin en çok gol atan futbolcuları arasında mustafa'nında isminin olması herhalde kötü futbolcu olduğunun emaresi olsa gerek !

İşte yaşanan bu acı tecrübeler şu an galatasaray'da belli bir aşamaya gelmiş genç futbolcular konusunda kuşku yaratıyor.. Evet son zamanlarda arda turan örneği de var ama acaba arda boleslav maçında o olağanüstü patlamayı yapmasa ve maçın yıldızı değilde maçın en kötü oyuncusu olsaydı acaba bu gün bir arda turan efsanesi doğabilir miydi ? Netekim kendisini çıkaran gerets kadıköy'de 4-0'lık maçtan sonra ferhat öztorun'u bitirmişti.. Acaba böyle bir şey arda'nın başına gelse neler olurdu ?

Malesef gençlerin kendini gösterip, a takıma çıkması pamuk ipliğine bağlı gibi bir şey.. Umarım rijkaard bu sene hepimizi yanıltırda en azından 2 futbolcuyu a takıma çıkartabilir..

1 yorum:

Volvox dedi ki...

Emre Çolak'tan umutluyuz,yolu açık olsun hepsinin.

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks