19 Temmuz 2009 Pazar

Lincoln'ün Düşüşü Uzaktan Şutları Frikikleri

Alman spor dergilerinden Sportbild kariyerinin zirvesindeyken şiddetli düşüşe giren 11 futbolcu ismini vermiş.. Bunlar arasında Yıldıray Baştürk ile Lincoln'de varmış.. Yıldıray şahsi kanaatimce hiçbir zaman maç koparan, takımın beyni olacak bir "10" numara izlenimi vermemişti.. Son zamanlar takip etmiyoruz ama zannedersem kariyerindeki istikrarsızlıklar artık halt safhaya ulaşmış..

Lincoln ise malumunuz.. Galatasaray'a gelmeden önce ve geldikten sonra Gs tv'de yayınlanan fenerbahçe'ye attığı goller, tanrı benim burda olmamı istiyor demeçleri ile hepimiz gala geldik.. Nitekim ilk 2 maçta attığı harikulade uzaktan goller ile taraftarın gözünde "Hagi" den sonra bir türlü devamı gelmemiş maç kurtaran,efsane futbolcu eksikliği giderilmiş gibiydi..Herşey toz pembeydi şarkıdaki gibi.. Ancak sonrasında Kalli ile yaşanan o problem Lincoln'ün düşüşünde miladı oluşturdu..Bir daha hiçbir zaman lincoln'ü uzaktan attığı o goller, schalke 04'te attığı youtube'tan izlediğimiz galatasaray günlerine nazaran çok daha klas etkili gol vuruşları ile göremedik..Acaba bir futbolcu nasıl şut çekmeyi unutur ? Nasıl olaki Almanya'yı takip edenlerce "avrupa'nın sayılı frikik ustaları" arasında gösterilirken Galatasaray forması altında fenerbahçe'ye attığı ofsayt gol dışında koskoca 2 sezon frikik golü atamaz ? Bu işte bir terslik olmalı muhakkak ? Ya schalke günlerini birebir takip edenler durumu abartıyor ya da Lincoln galataray günlerinde frikik falan çalışmadı..Hagi'yi 10 numara yapan özelliklerden en önemlileri öldürücü frikikleri ve uzaktan şutlarıydı.. Lincoln geldiği günden bu yana bu özelliklerini ilk 2 maç dışında hiç bizlere göstermedi..

Elbette son derece klas bir futbolcuyu 2-3 özelliği eksik diye tükaka etmek yanlış bir değerlendirme olur ama bence Lincoln'ün Galatasaray'da uzaktan şut kifayetsizliğinde yatan muhakkak bir neden olmalı.. Ya cm oyunlarındaki gibi yaşlanınca bazı özellikleri düştü, ya bilerek uzaktan şut çekmekten imtina etti, ya da çalışmadı.. Açıkçası ben 3. ihtimal üzerinde duruyorum.. Almanya'dan geldiği ilk bir kaç maç son derece etkili şutlar atarken sonrasında uzaktan şut basiretsizliği içine girmesindeki temel sebep bu olsa gerek.. Herhalde hiçbir futbolcu kasten takımını bu şekilde sabote etmez..

Lincoln elbette ki bu özelliğini pek sunmasa da öldürücü pasları, klas çalımları ile eski Lincoln'de olup şu an sergileyemediği bir çok özelliğini unutturdu.. Belki de taraftar ona karşı duyduğu derin sevgi ve sempati ile bunları unuttu.. Ama herşeye rağmen bir gerçek vardı ki Lincoln Almanya'da top koşturduğu dönemlerdeki gibi ya da bize anlatıldığı gibi bir futbolcu profilini galatasaray forması altında tam anlamıyla bir türlü yansıtamadı..Bundan sonraki kariyerinde acaba nasıl bir Lincoln izlenimi verecek merak ediyorum..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gaza geldikçe, daha doğrusu getirildikçe oynuyordu. Fener maçında da o gazla atmıştı frikiği. Duygusal adam işte. Durumu belli olsun da, söyleyeceklerimiz var elbet.

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks