13 Temmuz 2009 Pazartesi

Aydın Yılmaz'ın Kifayetsizliği

Söz konusu olan Aydın'ın birkaç hazırlık maçına bakıp ahkam kesmek değildir.. Galatasaray'a piştikten sonra gelip neler yapıp neleri yapamadığıdır.. İşe bu terazi ve dengede baktığımızda Aydın Yılmaz'a ve yeteneğine dair o terazinin hangi kefesi daha ağır basmakta herşey açık ve net olarak görülmektedir..

Daha toy bir çocukken, fizik itibari ile servetin 1/4'ü iken Konya'ya gol attıktan sonra sırtı elini ensesine atan herkesçe sıvazlandı, kahraman ilan edildi, büyük yetenek olduğu iddia edildi... Hatta Arif ve Küçük Hakan özellike bu çocuğun maçlarını izlemek için paf takım idmanlarına gittiklerini bile söylediler.. Sonra gayet tabi yaşının gençliği, tecrübesizliği sebebiyle bu ağırlığı taşıyamadı, film çok kısa sürdü.. İlk kiralık macerasında anadolu kulüplerinde adı sanı duyulmadı, Manisasporda ağır sakatlıklar yaşadı.. Sonra Büyükşehir Belediyespor'a gitti.. Orda da nedense bu çocuğa dair baz alınan kriter Belediyespor'un Galatasaray ile oynadığı bir maçta 2 futbolcuyu geçip De Santcis'i zorladığı şut oldu.. O zamana kadar Aydın Yılmaz ne kadar takip edildi ? kim takip etti ? bu çocuk Galatasaray maçı dışında Belediyesporda ne yaptı ? Diğer maçlarda ne gibi sıçramalar gösterdi ? Başka hangi maçın yıldızı oldu ? Tam bir bilinmez.. 30 küsur maçtan tek referans olarak alınabilecek maç Galatasaray'a karşı oynadığı maç mıdır ? Şu bir gerçek ki tek bildiğimiz Abdullah Avcı kanatları altına aldı ve o maçta doğal olarak sezon sonu döneceği takıma kendini göstermek için hırslı oynadı..

Sadece Galatasaray maçı performansı baz alınarak sonraki koca 1 sezon galatasaray'da top koşturdu,ekmeği çok güzel yedi.. Peki ne verdi ? ne üretti ? koca bir hiç... Futbolculuk topu alıp "deli danalar" gibi koşup hiçbirşey yapamamak değildir.. Bu gün Sabri Sarıoğlu beğenilmiyorsa işte bundan beğenilmiyor.. Elbette Sabri'nin aykırı karakteri de bunda etken ama sevilmemesindeki esas nokta futbolunun yetersizliği ve yetenek yoksunu olmasıdır.. Aydın'a tekrar gelecek olursak sonuç yok, gayretin meyvesi yok, bal yapmayan arı, teknik yetersiz, futbolu zevk vermiyor.. Aydın Yılmaz'da Sabri'nin klonu olma yolunda emin adımlarla gidiyor.. Koskoca galatasaray 1 sezon boyunca ona büyük şanslar verdi.. Ama bir adım bile futbolunda aşama kaydedemedi.. 3-5 maç değil, dikkat çekerim 1 koca sezon.. O formayı 1 sezon fizik olarak belli bir yeterliliğe eriştikten hele de maç tecrübesi kazandıktan sonra giyip hiçbirşey verememek tek kelimeyle yeteneksizliktir.. Tamam sürekli forma şansı bulamadı elbet ama Skibbe döneminde herşeye rağmen bir futbolcunun kendini gösterebileceği sürelerde forma şansı buldu.. Sözün özü bu çocuk yeteneksizdir malesef.. Tıpkı Sabri gibi, Barış gibi.. konuşmak için de tam sırasıdır.. Kendine verilen şanslarda bu derece yeterlilikleri olmasına karşın hiçbir şey yapamıyorsa başka ne denebilir ? Galatasaray'da forma giymesi için bir ekstra özelliğini arıyorum ama yok ! Umarım galatasaray yeni bir Sabri Sarıoğlu yaratmadan bu çocuğu anadolu takımlarının birine gönderir de çok daha yetenekli ve o forma altında kendini göstermek için ondan çok daha fazla azim gösteren Emre Çolak, Serdar Eylik gibi futbolculara forma şansı yaratır..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Haklısın. Vurdumduymazlığı hiç azımsanacak derecede değil. Neyine güveniyor anlamadım. Abdullah Avcı'nın "Arda'dan daha büyük potansiyeli var" sözünün ekmeğini fazlasıyla yedi. Yalnız zorladığı kaleci De Sanctis değil Aykut'tu. Şampiyon olduğumuz sene.

Mario Jardel dedi ki...

E yani 2 sene önce aykut vardı tabi :) o şutunu kurtardığı halde bu adam aydın bu derece başımıza çöreklendiğine göre acaba aykut o şutu yese neler olurdu bilmiyorum...

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks