27 Mayıs 2009 Çarşamba

C.Ronaldo 0 - 2 Barcelona

İlk dakikalardan itibaren manchester united'ın bütün ataklarını c.ronaldo'ya odaklaması ya da daha başka bir bakış açısıyla ronaldo'nun bireysel çabaları ile ürettiği ataklar maçın barcelona ile c.ronaldo arasında geçeceğini belli etmişti. Nitekim tam durum böyle giderken barça bir anda manchester'ı ters gardta yakaladı ve golü buldu. Zaten ordan sonra da barça'nın baş döndürücü pas trafiği, messinin ronaldo'ya nazaran bireysellikten uzak takım oyununa yönelik oynayan ve oynatan futbolu sazı barça'nın eline verdi. ikinci yarıda xavi'de olağanüstü bir orta ile bücür'ün kafaya topu şandelledi ve o bücürde ayaklarındaki tekniği kafasına da yansıtarak inanılmaz bir kafa golüyle kupayı katalunyaya getirdi. hakkedenin kazandığı bir maç oldu kıssadan hisseye..

Barça 10 tane yetenekli ve teknik adamı bir araya getirince olağanüstü pas trafiği ile rakibin başını döndürmesi hiç zor olmuyor bu manchester united olsa bile hatta.. Askerlerde lazım elbette ama askerlerin safi fiziksel üstünlüklerinden ziyade teknik becerilerinin de üst düzeyde olması bu günkü barça gerçeğini ortaya çıkartıyor işte.. Xavi, iniesta hem müthiş bir asker oldukları gibi hemde gerektiği zaman tıpkı dün iniesta bu gün de xavi'nin yaptığı gibi komutan olup teknikleriyle takımı ipten alabiliyorlar.. işte modern futbol bu, futbolcu bu.. Herşeyden var..

İlla en iyi adam seçmek gerekiyorsa manchester'ın en iyi adamı daha doğru bir ifadeyle vasatın üstündeki adamı ilk 15-20 dakikada üretmeye çalıştıklarıyla ronaldoydu. Ancak o da takımın kendisine katkı yapmaması sebebiyle tekniğini 10 tane adama karşı yettiremedi. nihayetinde hakkedenin kazandığı, futbolun adaletinin işlediği bir maç oldu bu gün.. Şampiyonlar liginde iki takım arasındaki bariz güç farkının bu kadar ayyuka çıktığı bir maça da uzunca bir süre şahit olmamıştım ayrıca..

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Kimsin Sen ?

 
Super Mario Jardel - Template By Blogger Clicks